• DOLAR
    %0,09
  • EURO
    %0,30
  • ALTIN
    %0,37
  • BIST
    %-2,18
TURİZMİN KÜRESEL NABZI 27. EMITT FUARINDA ATIYOR

TURİZMİN KÜRESEL NABZI 27. EMITT FUARINDA ATIYOR

Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde bugün kapılarını açan 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda sağlık turizminin küresel etkisi Dünya Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan tarafından değerlendirildi.

ForwardKeys Pazar Araştırmaları ve İçgörü Yöneticisi Juan A. Gómez García ve Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC) Araştırma Başkanı Nejc Jus ise sunumlarında yeni rotalar çizerek, 2024 turizminin nabzını tuttu.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türk Hava Yolları’nın kurumsal sponsorluğunda Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin (TTYD) iş ortaklığında düzenlenen 27. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı  4 gün boyunca Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ve Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlıyor.

Bugün kapılarını açan ve 9 Şubat’a kadar devam edecek fuarın Sağlık Turizminin Küresel Etkisi ve İş Birliği Diplomasisi başlıklı ilk oturumunda Dünya Sağlık Turizm Konseyi Başkanı Ahmet Savaşan, “Sağlık turizmi 2 ana eksende ele alınabiliyor. Bunlardan biri sağlığı korumak (wellness), diğeri de sağlığı geri kazanmak yani medikal hizmetler. Sağlığı korumak ve geliştirmek amacıyla yapılan tüm turizm seyahatleri, 2023 yılında 120 milyon $ gelir, 27 milyon sağlık turisti rakamlarıyla öne çıktı. 2027 yılına kadar olan perspektife baktığımızda ise, bu gelirin trilyon $ olması bekleniyor. Sağlık turizmi; artan maaliyetler, değişen teknoloji, klinik ihtiyaçlar, kaliteli sağlık hizmeti görme arzusu sonucunda bu rakamların giderek artacağını düşünüyoruz. Türkiye medikal turizm, spa, wellness gibi alanlarda dünyaya liderlik ediyor. Diğer ülkeler arasında öne çıkan çok ciddi hizmetleri mevcut. Türkiye olarak, dünyanın her yerindeki sağlık turizminden pay almaya çalışıyoruz. Turizm diplomasisi turizmin kamu diplomasisi hedeflerine ulaşılması için kullanılmasıdır. Bu kapsamda sağlık turizmi diplomasisi ile ülkeler arasındaki ilişkileri geliştiriyoruz.” sözleriyle sağlık turizmini küresel bir perspektifle ele alarak, iş birliği diplomasisi hakkında görüşlerini paylaştı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Sponsorlu Bağlantılar
reklam
  • ÇOK OKUNAN
  • YENİ
  • YORUM